Ontdek de vaarwereld uit het begin van de 20e eeuw :
die goede oude tijd...
Rose des vents
FR - NL - EN

Thema-Bijeenkomsten

Themabijeenkomsten liggen ons nauw aan het hart, zij maken ontdekkingen in een nieuwe wereld mogelijk. Of het nu gehandicapten zijn die watersport ontdekken middels de operatie “Handiribs” of het grote publiek dat klassieke boten of Engelse platbodems ontdekt

Klassieke motorboten

Affiche 2003    Affiche 2004

Klassieke boten in gevernist mahoniehout zijn zeldzaam. Toch zijn er gelukkig nog enkele liefhebbers die er trots op zijn dat ze de resultaten van hun soms jarenlange restauratiewerken kunnen laten zien.

Ontdek ons foto-album

 

 

 

 

Handiribs

Het bezorgen van een volkomen veilige navigatie-ervaring aan personen met beperkte bewegingsvrijheid is erg ontroerend.

Wat voor ons een “basis” vaarsensatie is, kan door een persoon met handicap als een tienmaal zo grote ervaring beleefd worden. Slechtzienden hebben speciaal de snelheid en de plotselinge veranderingen van de geur van water en omgeving gewaardeerd. Na een tocht naar het eiland van Yvoir, werd hen bij terugkomst in Jambes een hapje aangeboden.


Handiribs   Handiribs

Handiribs

 

British Barge Association

Een steekproef van oude commerciële platbodems omgebouwd tot woonschepen.

Deze bijeenkomst bracht een twintigtal vrachtscheepjes samen, oorspronkelijk voornamelijk uit Engeland, Frankrijk, Nederland en Denemarken. Zij maakten van deze gelegenheid gebruik om een parade te houden, maar ook om hun interieurs open te stellen aan het aanwezige publiek.

Veel van deze boten worden vast door hun eigenaars bewoond.

 

Britisch Barge Association

 

 

Classic Boats
Copyright © Classic Boats
Site created by pb web concept